esas olarak ülkede Göksu vadide KebenSabak, Senir, Nuru, İmambekirli, Evkafçiftliği ve Kargıcak mahallelerinde sıkça yenen incir, yurdun farklı bölgelerine gönderiliyor ve alıcılar tezgahlarında 15-20 liradan bile fiyat buluyor. yapımcılar yolda. Silifke Ziraat Odası Başkanı Kaffir Doygun, bu yıl incirden 960 milyon ton incir hasadının 210 avro olarak beklendiğini kaydetti. Olumsuz incir hasadı mevsiminin 2 ay sürebileceğini belirten Doygun, incir hasadının Türkiye’nin farklı illerine, özellikle İstanbul, Ankara, Doğu ve Güney illerine ihtiyacına göre gönderilmesi gerektiğini belirtti.
“DOKTOR Gülüyor”
Silifke ve Göksu Vadisi ürünlerindeki yumruların antikliği ve lezzeti açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Doygun, “Göksu Vadisi mikroklima özelliğinden dolayı yazarımız sabahları hasat edip pazarda sattığı için ayrı bir lezzete sahip. bedel.
“HER GÜN 10 TON ALIN”
Kargıcak ilçesine bağlı Silifke-Konya ilçesindeki tezgahlarda yumruları satışa sunduğu konusunda ısrar eden üretici Mustafa en, “Günde 10 ton hasat yapıyoruz. İncirlerimizi Türkiye’nin birçok yerine gönderiyoruz. Artık Kuzey’e ihracat yapıyoruz. Irak’ta eyalette 50 liradan 10 liraya kuru incir satıyoruz.” Bölgemiz yaz hasadı açısından en müreffeh bölge. Özellikle incir satılan meyveler arasındadır.