Facebook’a tepkiler durmuyor: Dezenformasyonun yayılması sürüyor
Facebook’a tepkiler durmuyor: Dezenformasyonun yayılması sürüyor
Sosyal medya platformu Facebook’un “Yanlış bilgi yayanları durdurmak zor” açıklamasının ardından Alman Marshall Fonu bünyesindeki bir düşünce kuruluşundan çarpıcı bir araştırma geldi.

Bilim adamları ve uzmanlar, Facebook’un genel olarak katılım oranının düştüğünü açıklarken, platform aracılığıyla yanlış bilgi yayan medya kuruluşlarına olan ilginin tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu buldular.
Alman Marshall Fonu için bir düşünce kuruluşu olan Dijital İnovasyon ve Demokrasi Girişimi’nin direktörü Karen Kornbluh şunları söyledi: “Facebook’ta en çok paylaşılan, beğenilen veya yorum yapılan medya, belirli ifadelerin endişe uyandıran kısımlarını verenlerdir. aşı hakkında. ya da komplo teorileri üretin.
İncelemede, Nisan-Haziran ayları arasında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sitelerdeki her beş etkileşimden (paylaşım, beğeni veya yorum) birinin sorumsuzca bilgi toplayan ve paylaşan platformlarla ilgili olduğu anlaşıldı. Bu bilgi kaynakları arasında Daily Wire, TMZ, The Epoch Times ve Breitbart gibi medya kuruluşlarının yanlış ve taraflı bilgiler topladığı kaydedildi.
“BİLGİ EKOSİSTEMİ DEĞİŞİYOR”
Uzmanlar, bu kaynakların tehlikeli şekillerde yanlış bilgi yaydığını vurguladı ve doğrudan yanlış bilgi vermediklerini açıkladı. Kornbluh, aşıyla ilgili bir haberde aşı olmamanın Covid-19’a karşı risk oluşturduğunu söylememenin kötü bir bilgi olduğunu hatırlatarak, “Burada gördüğümüz bilgi alanında dramatik bir değişim.”
Facebook’un sahte ve sahte içerik oranının son 5 yılda zirve yaptığı bildirilirken, “sahte içerik üreticileri” geçmişte daha da yüksek katılım elde etti. Facebook ve Twitter’ın son yıllarda sahte ve sahte içeriklerle mücadele ettiğini belirten Kornbluh, “Bilgi ekosistemiyle mücadele sorunu hala devam ediyor.